IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google спря разпращането на покани за новата си социална мрежа

Компанията отказва да уточни ще бъде ли подновен процесът и кога евентуално може да стане това

23:05 | 30.06.11 г.
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Google Inc спря да изпраща покани за новата си социална мрежа по-малко от 48 часа след стартирането й в пробен режим, съобщи Ройтерс.

Старши вицепрезидентът на компанията по инженерните въпроси Вик Гъндотра заявява, че тя е изключила „механизма за изпращане на покани“ за услугата Google+ за тази нощ, в бележка, публикувана тази вечер на официалния й уебсайт.

„Търсенето е безумно. Трябва да го правим внимателно и под контрол“, пише той.

Google+ стартира във вторник, отбелязвайки най-смелия ход на търсачката срещу най-голямата социална мрежа в света Facebook.

Тя започна да действа след поредица от провалени опити на Google да разбие пазара на социални мрежи с продукти като Google Buzz и Wave.

Говорителка на компанията отказа да посочи дали изпращането на покани ще бъде подновено днес или да уточни какво е причинило прекратяването на процеса.

В съобщение, изпратено по електронната поща до Ройтерс, от  Google отбелязват, че са пуснали в действие новата програма в пробен режим, за да я тестват и да съберат повече резултати за проверка.

„Като част от пробния режим можем да осигурим или прекратим достъпа до Google+ за нови потребители по всяко време. Развълнувани сме колко много хора се интересуват да пробват новия начин за споделяне онлайн“, се посочва в съобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:52 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още