fallback

Експортен портал вече е в услуга на малкия бизнес

На 7-и октомври Агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия ще представи официално информационната система

10:10 | 04.10.11 г. 1

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) ще открие на 7-и октомври националния експортен портал www.export.government.bg, създаден в услуга на външнотърговската дейност на българските компании, съобщиха от пресцентъра на агенцията.

Само през първите две седмици от стартирането на портала около 60 фирми са потвърдили регистрациите си в режим онлайн, а общият брой на посещенията е надхвърлил 3 000.

Чрез регистрацията в сайта българските компании стават част от общофирменния каталог, достъпен за интересуващите се инвеститори, но и ще имат възможност да представят и актуални оферти и да потърсят бизнес партньори в чужбина, съобщават от агенцията.

Целта на портала е бизнесът да се възползва безплатно от обширната база данни, подпомагаща намирането на производители, доставчици и дистрибутори. Сайтът позволява търсене с помощта на филтри по продукт, сектор, отрасъл, които се задават от потребителя, а средствата за разработката му са отпуснати по програмата за развитие на конкурентоспособността на българската икономика.

Порталът предоставя голям обем статистическа и аналитична информация за външната търговия на България, международните пазари, стокообмена, основните икономически показатели и специфични изисквания към стоките на съответния пазар.

Специално място е отделено на инициативи в страната и чужбина, свързани с обучения и семинари, бизнес форуми и търговски мисии, международни панаири и изложения.

При необходимост от консултация по конкретен казус или въпрос потребителите на портала могат да отправят запитване към екипа на агенцията, за което е предвидена специална секция „Попитай експерта”.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:42 | 13.09.22 г.
fallback