IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Експортен портал вече е в услуга на малкия бизнес

На 7-и октомври Агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия ще представи официално информационната система

10:10 | 04.10.11 г. 1
Експортен портал вече е в услуга на малкия бизнес

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) ще открие на 7-и октомври националния експортен портал www.export.government.bg, създаден в услуга на външнотърговската дейност на българските компании, съобщиха от пресцентъра на агенцията.

Само през първите две седмици от стартирането на портала около 60 фирми са потвърдили регистрациите си в режим онлайн, а общият брой на посещенията е надхвърлил 3 000.

Чрез регистрацията в сайта българските компании стават част от общофирменния каталог, достъпен за интересуващите се инвеститори, но и ще имат възможност да представят и актуални оферти и да потърсят бизнес партньори в чужбина, съобщават от агенцията.

Целта на портала е бизнесът да се възползва безплатно от обширната база данни, подпомагаща намирането на производители, доставчици и дистрибутори. Сайтът позволява търсене с помощта на филтри по продукт, сектор, отрасъл, които се задават от потребителя, а средствата за разработката му са отпуснати по програмата за развитие на конкурентоспособността на българската икономика.

Порталът предоставя голям обем статистическа и аналитична информация за външната търговия на България, международните пазари, стокообмена, основните икономически показатели и специфични изисквания към стоките на съответния пазар.

Специално място е отделено на инициативи в страната и чужбина, свързани с обучения и семинари, бизнес форуми и търговски мисии, международни панаири и изложения.

При необходимост от консултация по конкретен казус или въпрос потребителите на портала могат да отправят запитване към екипа на агенцията, за което е предвидена специална секция „Попитай експерта”.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
troika
преди 12 години
1. Незнам къде се хоства, обаче при мен върви бавно.2. За да видя нещо трябва да се регистрирам. Общо взето бързо излязох от там, губя интерес ако трябва да правя регистрация.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още