IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Asus, Dell и HP може да пускат ултрабуци в началото на 2012 г.

Според Digitimes моделите на Asus ще бъдат на цена под 600 долара заради по-евтини компоненти

10:36 | 07.10.11 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Acer дебютира на IFA в Берлин с Aspire S3 &ndash; най-тънкият засега ултрабук. <em>Снимка: Acer</em></p>

Acer дебютира на IFA в Берлин с Aspire S3 – най-тънкият засега ултрабук. Снимка: Acer

Както Hewlett-Packard, така и Dell ще пуснат на пазара свои продукти в сегмента „ултрабук“ в края на 2011 г. и съответно през първото тримесечие на 2012 г., пише тайванското издание Digitimes, позовавайки се на поддоставчици.

Така например Quanta Computer се подготвя усилено за производството на ултрабука на HP, който по всяка вероятност ще е по магазините в края на годината, докато Wistron работи над 14-инчов модел за Dell, чийто дебют ще бъде през януари на изложението Consumer Electronics Show (CES) в Лас Вегас.

Wistron пък е производителят на Acer Aspire S3 с 13,3 инчов дисплей. Според  Digitimes Compal Electronics произвежда 15-инчовия модел Aspire S3, както и IdeaPad U300s на Lenovo. Pegatron Technology пък е натоварен с производството на Asus UX21 (11,6 инча) и UX31 (13 инча).

Според Digitimes тайванският производител Asus ще пусне през следващата година ултрабук за 600 долара, а ниската цена ще стане възможна благодарение на по-евтини компоненти. Още през 2011 г. компанията ще пусне ултрабуците UX21 и UX31 съответно с 11,6- и 13,3-инчов екран. Очаква се цените да започват от 900 долара.

Шефът на компанията Джони Ши смята, че Asus и Acer имат много големи шансове да заемат новата пазарна ниша, предвид вероятното оттегляне на HP от РС бизнеса и изчаквателната позиция на Dell и Toshiba към ултрабук сегмента.

Последна актуализация: 12:53 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още