fallback

Anonymous все пак удариха сайта на Нюйоркската фондова борса?

Сайтът на борсата спря на два пъти за по няколко минути заради вероятна атака от хакерската организация

11:44 | 11.10.11 г. 1
Автор - снимка
Създател

Привърженици на Anonymous протестират срещу потъпкването на потребителските права. Снимка: Ройтерс

Хакерската групировка Anonymous вероятно удържа на думата си да удари официалния сайт на Нюйоркската фондова борса. Атаката е част от акцията "Окупирай Уолстрийт", пише Ройтерс.

Според базираната в калифорнийския град Сан Матео фирма Keynote Systems, която наблюдава времето за реакция на интернет сайтовете, страницата на NYSE е била неактивна за първи път вчера към 22.30 часа българско време. Сривът е бил за около една минута. 

Около два часа по-късно страницата отново не е зареждала – този път в продължение на около половин час.

Говорителят на борсата Рей Пелечия е обяснил, че според предприето разследване на сайта на борсата няма поражения. Кратковременното блокиране на сайта не се е отразило на борсовата търговия, твърдят и брокери.

Преди няколко дни в свое изявление Anonymous обяви война на фондовата борса, като обяви, че този ден никога няма да бъде забравен. „На 10-и октомври NYSE ще бъде „изтрита“ от интернет. На 10-и октомври очаквайте деня, който никога няма да бъде забравен“, казва дигитално криптиран глас в специално изработен видео клип. Затова специалисти по интернет сигурността са на мнение, че именно хактивистите са виновни за срива на фондовия сайт.

Самата акция "Окупирай Уолстрийт", част от която е хакерският удар, започна в средата на септември, като протестите са против финансовото съсловие в САЩ, считано за основен виновник за икономическата криза. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:47 | 13.09.22 г.
fallback