IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Anonymous заплашват да „изтрият“ Wall Street

Според ФБР хакерската група планира DDoS удар към сървърите на фондовата борса в Ню Йорк

10:49 | 05.10.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	Привърженици на&nbsp;Anonymous често протестират срещу потъпкването на потребителските права. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Привърженици на Anonymous често протестират срещу потъпкването на потребителските права. Снимка: Ройтерс

Хакерската групировка Anonymous обяви война на Wall Street, предаде CNBC.

Във видеоклип, публикуван в акаунта TheAnonPress на сайта за видеообмен YouTube, Anonymous заявяват, че ще „изтрият“ Нюйоркската фондова борса на 10-и октомври.

„На 10-и октомври NYSE ще бъде „изтрита“ от интернет. На 10-и октомври очаквайте деня, който никога няма да бъде забравен“, казва дигитално криптиран глас в клипа.

„Не можем повече да седим безучастно, докато населението бива експлоатирано и насилвано да дава жертви за нечия печалба. Ще покажем на света, че ние сме верни към нашия свят“. 

Според ФБР хакерите планират DDoS удар (Distributed-Denial-of-Service) към сървърите на борсата. При такава атака атакуващите автоматично изпращат стотици заявки за секунда към даден сървър, който впоследствие се срива. 

„ФБР е наясно с тези схеми и заплахи и разследва въпроса“, предаде Fox News, цитирайки говорителя на бюрото Тим Флейнъли. От борсата засега отказват коментар.

Междувременно стана ясно, че вчера жертва на хактивистите е станала и австрийската стопанска камара. Членове на Anonymous се похвалиха чрез Twitter, че са откраднали данни на 6200 партньори на камарата, които по-късно бяха публикувани в интернет.

По-късно стана ясно, че данните са свалени от външен сървър, нает от камарата на брокерите на имоти. Данните съдържат „сравнително безобидна“ информация (име, IP-адрес и телефонен номер), но все още не е ясно защо хакерите са атакували неправителствената организация.

Преди няколко месеца членове на Anonymous се сдобиха с данни и от австрийски министерства, а преди това и от централното управление на полицията. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
stone kold
преди 12 години
подкрепям ако мога да съдеиствам?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още