IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BBC: News of the World е шпионирал и принц Уилям

Скандалът с таблоида не стихва, освен принца е бил подслушван и актьорът Даниъл Радклиф

11:33 | 09.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
BBC: News of the World е шпионирал и принц Уилям

Частен детектив е шпионирал по поръчка на вече закрития булеварден вестник News of the World десетки политици и известни личности, но също така и принц Уилям. Това се е случило по време на престоя на принца в графство Глочестършир, където баща му има имение, пише в свое разследване BBC.

Концернът-майка на таблоида, News International, не е коментирал публикацията.

Според BBC детективът е следял и бившата футболна звезда Гари Линекер, актьорът и изпълнител на ролята на магьосника Хари Потър - Даниъл Радклиф, и родителите му, както и бившата приятелка на принц Хари Челси Дейви. 

Той си е записвал с какво са облечени, какви коли са карали, кого са срещали и е предавал информацията на журналистите. Впрочем това не представлява незаконна дейност, но след скандала с подслушването британското общество е доста чувствително по отношение на частната сфера на известните лица.

Скандалът с разкрития за подслушването на телефони на частни лица се разрази през лятото. Бяха повдигнати съдебни обвинения срещу сътрудници на вестника News of The World, собственост на News Corp. Самият вестник беше закрит на 10-и юли, но разследването продължавам, а до този момент са арестувани над 10 души.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още