IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6,8 млн. устройства с Android и iOS са били активирани на Коледа

Анализатори очакват между Коледа и Нова година да бъдат свалени около 1 млрд. приложения за двете операционни системи

09:52 | 28.12.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
6,8 млн. устройства с Android и iOS са били активирани на Коледа

Това може да се нарече Коледата на Android и iOS, след като анализаторската компания Flurry публикува анализ за броя устройства с двете мобилни операционни системи, които са били активирани на Коледния ден и за броя свалени приложения. 

На комбинирана база са били активирани 6,8 млн. устройства, което представлява ръст от 353% спрямо дневните активации от 1,5 млн. устройства през първите 20 дни на декември. 

Традиционно Коледа и Нова година са дните с най-многобройни активации на тези устройства. Последният рекорд беше от Коледа 2010 г. - 2,8 млн. броя активации на Android и iOS.

Flurry не дава данни за отделните активации по операционни системи. Techkrunch обаче онагледява ситуацията с други обществено достъпни статистики.

Главният директор за Android Анди Рубин наскоро отбеляза, че активациите на Android надминат 700 000 на ден. Така между 700 000 и 800 000 активации на ден грубо казано остават за iOS устройства (iPhone, iPad и iPod).

Големият въпрос без отговор е дали това съотношение 50/50 e продължило и на Коледа, или едната от двете операционни системи е надделяла в избора на коледен подарък.

По отношение на приложенията, на 25-и декември са били свалени рекордните 242 млн. приложения за двете платформи. Това представлява ръст от 125% спрямо среднодневните активации по-рано през месеца. На миналата Коледа броят на комбинираните сваляния е бил 150 млн. броя.

От Flurry очакват между Коледа и Нова година да бъдат свалени около 1 млрд. приложения за Android и iOS.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 1
FNM
преди 12 години
Зомбирани ненормалници, издигащи в култ безсмисленото потребление и разхищаващи силно ограничените ресурси....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още