IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ОТЕ продава миноритарния си дял в Telecom Serbia за 380 млн. евро

Гръцката телекомуникационна компания ще получи и дивидент от 17 млн. евро за 2011 г.

18:08 | 30.12.11 г. 1
ОТЕ продава миноритарния си дял в Telecom Serbia за 380 млн. евро

Най-голямата гръцка телекомуникационна компания Hellenic Telecommunications Organization SA (или ОТЕ) обяви днес, че се е споразумяла за продажбата на миноритарния си дял в  Telecom Serbia за 380 млн. евро.

OTE, в която Deutsche Telekom AG има дял от 40%, ще получи дивидент за 2011 г. на стойност 17 млн. евро от сръбската компания, която е купувачът в сделката.

„Днес в централата на ОТЕ в Атина бе подписано споразумение за продажба на акции между ОТЕ и Telecom Serbia за продажба от ОТЕ на целия ѝ дял от 20% в сръбската компания“, се посочва в съобщение на гръцката компания. „Цената по споразумението възлиза на 380 млн. евро, като ОТЕ ще получи в добавка и минимален дивидент от 17 млн. евро за финансовата 2011 г.“, пише още в документа.

Според председателя на борда на директорите и главен изпълнителен директор на ОТЕ Михаел Цамас, цитиран в съобщението, продажбата ще се отрази положително на ликвидността на компанията и е част от стратегията ѝ за намаляване на дълговете.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:14 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
ПИЧ
преди 12 години
investore, защо в тази новина не се споменава кой е купувача - купувача е сръбското правителство, което е откупува тези 20% и ще бъде собственик на 100% от сръбския телеком.сделката се финализира до м.март.2012 г.сръбския телеком обслужва клиенти във всички бивши страни от Югославия.А какво стана с БТК - исландския Тор го купи за 200 млн. и го продаде на над 1 млрд.Всичко е до почтеността на избираните от нас управляващи. Останалите са крадци.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още