IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google обмисля промени в ръководството на Motorola?

Денис Удсайд, старши вицепрезидент в интернет гиганта, може да замени изпълнителния директор Санджай Джа, разкрива Bloomberg

12:47 | 24.02.12 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Санджай Джа може скоро да не е изпълнителен директор на Motorola. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Санджай Джа може скоро да не е изпълнителен директор на Motorola. Снимка: Ройтерс

Интернет концернът Google планира да постави свой човек начело на придобитата компания Motorola, който да замени главния изпълнителен директор Санджай Джа, предаде Bloomberg.

Както е известно Motorola предстои да бъде придобита от Google за 12,5 млрд долара. През миналата седмица Европейската комисия и американското министерство на правосъдието подкрепиха след обстойни изследвания придобиването, а преди това сделката премина през одобрението на акционерите.

Веднага след финализирането на сделката Google планира да замени Санджай Джа с Денис Удсайд, старши вицепрезидент в интернет гиганта, съобщава финансовата агенция, позовавайки се на трима души, близки до случая. 

Изборът на Удсайд е дошъл след преглед на няколко възможни имена, сред които Кристи Уйат, старши вицепрезидент на Motorola Mobility, както и Джон Бъчър, главен стратегически директор в компанията.

Денис Удсайд е служител на Google от 2003 г. насам, като през 2009 г. поема рекламния бизнес на компанията за Северна и Южна Америка от своя предшественик Тим Армстронг, който напусна Google, за да стане главен изпълнителен директор на AOL.

От септември 2011 г. насам Удсайд е нароварен да ръководи интегрирането на Motorola Mobility в компанията. Той е директно подчинен на Лари Пейдж и Патрик Пичет.

„Фокусирани сме върху бизнеса и приключването на сделката и няма да коментираме смяна в ръководството“, е заявила пред Bloomberg Джил Хейзълбейкър, говорител на Google. В обяснение от Motorola се казва само, че Джа се концентрира върху приключването на сделката. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още