IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung засилва бизнеса си с чипове за мобилни устройства

Корейската компания купува бизнеса с телефони на CSR за 310 млн. долара

16:14 | 17.07.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Samsung засилва бизнеса си с чипове за мобилни устройства

Корейският концерн за потребителска електроника Samsung Electronics засилва бизнеса си с чипове за мобилни устройства като смартфони и таблети.

Компанията купува поделението за производство на телефонни апарати на британския производител на полупроводници Cambridge Silicon Radio Plc. за 310 млн. долара в брой, съобщи Wall Street Journal.

Транзакцията ще бъде осъществена до края на третото тримесечие на годината, а Samsung ще плати още 34,4 млн. долара за нови акции, които ще осигурят на корейската компания 4,9% дял в концерна CSR. Освен това сделката предвижда и достъп до технологиите на CSR и до развойния екип на компанията, в който работят 310 души, както и до редица патенти, пише и Bloomberg, като пояснява, че извън обхвата остава подразделението за камери. 

Технологията на британците може да разшири бизнеса с чипове на Samsung, пояснява най-големия в света концерн за електроника. Конкуренти като американската компания Qualcomm оспорват пазарния дял при чиповете за смартфони и таблети.

CSR е доставчик на чипове за проследяване на локация, които се използват в телефоните Samsung Galaxy и таблетите на компанията. Британският производител получава 25% от приходите си от поделението за производство на телефонни апарати по данни на Bloomberg.

Цената, която плаща Samsung, е близо два пъти повече в сравнение с продажбите на поделението през 2011 г., които възлизат на 151 млн. долара.

От известно време насам Samsung е на вълна придобивания. Още през май компанията купи калифорнийската компания за интернет технологии mSpot, а в края на миналата годна - производителя на софтуер Nexus.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:24 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още