fallback

Microsoft очаква да продаде няколко милиона таблети Surface през тримесечието

Концернът е отпуснал рекламен бюджет от над 1,5 млрд. долара за старта на операционната система Windows 8

19:23 | 17.10.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Microsoft очевидно се надява до края на тази година да продаде няколко милиона от своя таблет Surface. Според материал на Wall Street Journal компанията е поръчала за четвъртото тримесечие да бъдат произведени между 3 и 5 млн. броя таблети. Вестникът цитира данни на доставчиците на компоненти.

Според тези азиатски доставчици броят съответства на поръчките, които са били направени за Kindle Fire на Amazon и за Google Nexus 7, въпреки че тези таблети се предлагат на значително по-ниски цени. През четвъртото тримесечие се очаква пък Apple да поръча производството на 10 млн. броя от по-малкия iPad, обявяването на които се очаква по-късно този месец.

Междувременно Microsoft Surface с Windows RT може да се поръчва предварително, а доставките ще започнат на 26-и октомври. Цените от 479 евро Microsoft обяви официално още вчера, както и детайлите за хардуера. Процесорът е Tegra 3 (Nvidia T30), допълнен от 2 GB RAM. Според цената на разположение са 32 или 64 GB флаш памет. И двете камери предлагат HD резолюция от 720p.

Очакванията на Microsoft за продажбите на Surface тази година са по-високи в сравнение с предишните предположения на анализаторите. Преди няколко седмици Стив Балмър говори в свое интервю за "няколко милиона" таблети, които дружеството може да продаде в рамките на следващите дванадесет месеца. С десетцифрен рекламен бюджет в същото време Microsoft изглежда иска да гарантира успешното стартиране на Windows 8. С бюджет в рамките на 1,5-1,8 млрд. долара това ще бъде най-мащабното въвеждане на продукт на пазара до момента в технологичния сектор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:36 | 14.09.22 г.
fallback