IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft очаква да продаде няколко милиона таблети Surface през тримесечието

Концернът е отпуснал рекламен бюджет от над 1,5 млрд. долара за старта на операционната система Windows 8

19:23 | 17.10.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Microsoft очаква да продаде няколко милиона таблети Surface през тримесечието

Microsoft очевидно се надява до края на тази година да продаде няколко милиона от своя таблет Surface. Според материал на Wall Street Journal компанията е поръчала за четвъртото тримесечие да бъдат произведени между 3 и 5 млн. броя таблети. Вестникът цитира данни на доставчиците на компоненти.

Според тези азиатски доставчици броят съответства на поръчките, които са били направени за Kindle Fire на Amazon и за Google Nexus 7, въпреки че тези таблети се предлагат на значително по-ниски цени. През четвъртото тримесечие се очаква пък Apple да поръча производството на 10 млн. броя от по-малкия iPad, обявяването на които се очаква по-късно този месец.

Междувременно Microsoft Surface с Windows RT може да се поръчва предварително, а доставките ще започнат на 26-и октомври. Цените от 479 евро Microsoft обяви официално още вчера, както и детайлите за хардуера. Процесорът е Tegra 3 (Nvidia T30), допълнен от 2 GB RAM. Според цената на разположение са 32 или 64 GB флаш памет. И двете камери предлагат HD резолюция от 720p.

Очакванията на Microsoft за продажбите на Surface тази година са по-високи в сравнение с предишните предположения на анализаторите. Преди няколко седмици Стив Балмър говори в свое интервю за "няколко милиона" таблети, които дружеството може да продаде в рамките на следващите дванадесет месеца.

С десетцифрен рекламен бюджет в същото време Microsoft изглежда иска да гарантира успешното стартиране на Windows 8. С бюджет в рамките на 1,5-1,8 млрд. долара това ще бъде най-мащабното въвеждане на продукт на пазара до момента в технологичния сектор.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още