IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Foxconn не смогва да задоволи търсенето на iPhone

Производителят бил затруднен и от по-особения дизайн на смартфона

17:20 | 08.11.12 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Foxconn не смогва да задоволи търсенето на iPhone

Голямото търсене на iPhone 5 може да тласне тайванския доставчик на Apple Foxconn до предела на възможностите му. „Ние не можем да изпълним поръчките на Apple", заяви основателят и главен изпълнителен директор на Foxconn Тери Гу пред репортери в сряда вечерта. Неговата компания не успява да се справи с голямото търсене. 

Все пак Гу обвинява за забавянето на доставките също така и дизайна на iPhone 5, който прави трудно асемблирането на мултимедийния телефон. На въпроса дали неговата компания би могла да прехвърли част от производството на поддостачици, Гу не пожелава да даде отговор, пише Ройтерс.

Foxconn е най-големият в света производител на компютърни и електронни части и произвежда за компании като Apple, Sony, Intel и Nokia. За компанията работят 1,2 милиона души в Китай, но тя от години е критикувана заради работните условия.

През 2010 г. имаше серия от самоубийства на служители, които предизвикаха проверки на условията за живот и труд във фабриките. Компанията наскоро отново попадна в заглавията на вестниците заради две стачки на хиляди работници и наемане на работа на непълнолетни лица в китайски завод.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:25 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
Ricco
преди 11 години
Foxconn не смогвал... Ха-ха, хваща ли се някой на тая опашата лъжа...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
Боян
преди 11 години
Е вече на всички е ясно, защо продажбите на изгнилата ябълка падат :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още