IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Xing засега не се дава на Burda

Предложението за изкупване от 44 евро за акция е твърде ниско, смятат от кариерната мрежа

17:13 | 21.11.12 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Централата на германската компания. Снимка: Xing</p>

Централата на германската компания. Снимка: Xing

Базираната в Хамбург кариерна онлайн мрежа Xing намира офертата за поглъщане от страна на издателската група Burda за твърде ниска.

Цена от 44 евро на акция на Xing "не е финансово целесъобразна", заявиха от компанията в сряда. Мениджмънтът ще препоръча на акционерите да не приемат предложението.

Акциите на компанията първоначално почти не реагираха и останаха малко под нивото от 44 евро, предаде DPA.

В същото време Изпълнителният и Надзорният съвет на Xing се изказаха принципно в подкрепа на планираната инвестиция на Burda Digital GmbH. От предприемаческа гледна точка "трябва да бъде приветствано, че Burda иска да разшири своя ангажимент“.

Burda вече увеличи дела си в Xing от 29,43 до 38,89%. За останалите 3,3 млн. акции на Xing дъщерната компания Burda Digital иска да плати по 44 евро на акция, или общо 147,3 милиона евро. След офертата за поглъщане акциите на Xing скочиха от края на октомври с повече от 18 на сто до над 44 евро.

Xing се позовава при отхвърлянето на цената на очакванията за бизнес развитието, неотдавнашното развитие на акциите и целите за курса в наскоро публикувани доклади на анализатори.

"Xing AG имаше през последните години в лицето на  Burda добър стратегически инвеститор и ние сме щастливи, че това ще продължи да е така", заяви новият директор Томас Фолмьолер.

Той отбеляза още в първоначалните си коментари за офертата на Burda, че едно поглъщане може да помогне на Xing да консолидира водещата си позиция в Германия дори и срещу водещата в световен мащаб мрежа LinkedIn.

През третото тримесечие печалбата на Xing отчете спад от 15% до 2,2 млн. евро заради по-високи разходи за персонала. Приходите скачат с 11% до 18,3 млн. евро. Броят на потребителите в немскоезичните страни се е увеличил със 196 хил. до 5,9 милиона, като 770 хил. от тях са премиум членове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:26 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още