IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

1 на всеки 31 лева в България e платен с Visa

Разплащанията при търговци с български карти Visa достигат почти един милиард евро

13:25 | 24.01.13 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Visa залага и на безконтактните плащания. Според компанията за 2013 г. се очаква четирикратно увеличение на броя безконтактни карти. <em>Снимка:&nbsp;Visa</em></p>

Visa залага и на безконтактните плащания. Според компанията за 2013 г. се очаква четирикратно увеличение на броя безконтактни карти. Снимка: Visa

Онлайн разплащанията с карти Visa в Европа за първи път надхвърлят 200 млрд. евро (достигат 202 млрд. евро) и съставляват повече от 20% от обработените транзакции на компанията, поясни Никос Кабанопулос, вицепрезидент на  Visa Европа и генерален мениджър за Гърция, България и Кипър.

За втора поредна година приходите на Visa Европа надхвърлят 1 млрд. евро (1,11 млрд. евро), спрямо 1,02 млрд. евро година по-рано. Компанията отчита печалба преди данъци от 260 млн. евро. Тази сума ще бъде реинвестирана в развитие на дейността на Visa Европа, в подобряване на капиталовата база и финансовите резерви.

За последните шест години Visa Европа е инвестирала повече от 1 млрд. евро в технологии и инфраструктура. Компанията продължава да предоставя на потребители и малки и големи търговци напълно сигурни транзакции, като съотношението на измамите спрямо извършените транзакции се запазва ниско за втора поредна година (0,04% за цяла Европа).

През 2013 г. Visa ще започне да предоставя услугата си V.me, първия интегриран дигитален портфейл на компанията, във Великобритания, Франция и Испания. Според Visa Европа до 2020 г. една трета от европейските потребители ще използват портфейла V.me.

В България компанията ще представи платформата си „Бъдещето на разплащанията“. Очаква се въвеждане на плащанията от човек на човек (P2P payments), които позволяват на притежателите на карти Visa да изпращат пари до всяка точка на света лесно, бързо и сигурно, директно от своя смартфон.

За целта е нужно да знаят единствено мобилния номер или номера на Visa картата на получателя на превода. Услугата бе представена още през миналата година, но стартът ѝ бе забавен.

Друга иновация, която ще се появи у нас, е картата Visa CodeSure - новаторски продукт, който гарантира сигурността на картодържателите в онлайн пространството. Visa CodeSure има азбучно- цифров дисплей, клавиатура с 12 бутона и вградена батерия, които допълнително намаляват риска от онлайн измами.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:28 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още