fallback

Deloitte: 90% от паролите в интернет са податливи на разбиване

Дори 8-знаковите пароли с големи и малки букви, символи и цифри не са достатъчно сигурни

20:33 | 08.02.13 г. 4
Автор - снимка
Създател

През тази година повече от 90% от паролите, генерирани в интернет от потребителите, ще бъдат податливи на разбиване от хакерски атаки. Предупреждението идва от доклад на консултантската компания Deloitte, пише MarketWatch.

От Deloitte посочват, че все по-мощните компютри, използвани от хакерите, както и използването на едни и същи пароли за достъп до различни сайтове, са сред основните проблеми.

Дори паролите за достъп, които се считат за сигурни от мнозина – такива с поне 8 знака, големи и малки букви, символи и цифри, са изложени на риск.

„Неадекватната защита на пароли може да предизвика загуби от милиарди долари, спад на доверието в интернет операциите и значителен срив на доверието към компаниите, допуснали пробив”, се казва в публикацията на Deloitte.

„Тъй като стойността на информацията, защитавана с пароли, става все по-голяма, се наблюдават все повече хакерски атаки. Поради тази причина по-стойностните сайтове вероятно ще започнат да изискват допълнителни форми на идентификация”, обясняват от компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:08 | 14.09.22 г.
fallback