IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deloitte: 90% от паролите в интернет са податливи на разбиване

Дори 8-знаковите пароли с големи и малки букви, символи и цифри не са достатъчно сигурни

20:33 | 08.02.13 г. 4
Автор - снимка
Създател
Deloitte: 90% от паролите в интернет са податливи на разбиване

През тази година повече от 90% от паролите, генерирани в интернет от потребителите, ще бъдат податливи на разбиване от хакерски атаки. Предупреждението идва от доклад на консултантската компания Deloitte, пише MarketWatch.

От Deloitte посочват, че все по-мощните компютри, използвани от хакерите, както и използването на едни и същи пароли за достъп до различни сайтове, са сред основните проблеми.

Дори паролите за достъп, които се считат за сигурни от мнозина – такива с поне 8 знака, големи и малки букви, символи и цифри, са изложени на риск.

„Неадекватната защита на пароли може да предизвика загуби от милиарди долари, спад на доверието в интернет операциите и значителен срив на доверието към компаниите, допуснали пробив”, се казва в публикацията на Deloitte.

„Тъй като стойността на информацията, защитавана с пароли, става все по-голяма, се наблюдават все повече хакерски атаки. Поради тази причина по-стойностните сайтове вероятно ще започнат да изискват допълнителни форми на идентификация”, обясняват от компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
mapto
преди 11 години
Ако не използвате MD5 за съхранение на паролите на сърверите си, със сигурност увеличавате сигурността значително, защото паролите скрити зад един MD5 код вече могат да бъдат намирани дори в Google.http://***.zdnet.com/blog/security/md5-password-scrambler-no-longer-safe/12317
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
kreditkiller
преди 11 години
А 100% от паролите се съхраняват на частни сървъри.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още