IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Служители на Amazon в Германия стачкуват

Те искат ясно договаряне на заплатите си за коледния сезон

14:02 | 08.12.14 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Служители на Amazon.com в Германия излязоха на протест в опит да предоговорят с американската компания условията за получаване на заплатите си за най-натоварения търговски сезон през годината – коледния, пише Wall Street Journal.

Стачката е обявена от два склада в Германия, но все още не е ясен броят на включилите се в акцията работници.

"Ние можем да ударим Amazon в болното място с тази стачка“, посочват протестиращите. По принцип поръчките се увеличават значително в понеделниците заради коледните оферти, които Amazon предлага в рамките на своята компания Cyber Monday.

Недоволните провеждат стачки в няколко от деветте германски склада на компанията още от пролетта на 2013 г. Те искат гигантът в сферата на електронната търговия да признае исканията на служителите в складовете и да се ангажира с договори за заплатите им, което ще даде по-голяма сигурност на самите работещи.

"Докато Amazon отказва да защитава и уважава служителите си и да не договаря с тях заплатите им, ние ще продължим да упражняваме натиск“, посочват протестиращите.

Amazon омаловажи ефекта от стачката, посочвайки, че в нея са се включили едва 310 работници.

Компанията има около 10 хил. постоянни работници в складовете си в Германия и наема още 10 хил. за сезонна работа.

"По-голямата част от служителите работят усърдно, за да изпълнят поръчките на клиентите, както обикновено“, коментира говорителят на Amazon.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:47 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още