IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Uber е готова да се помири с Южна Корея

Компанията подава ръка на властите в Сеул, посочвайки, че е готова да си сътрудничи с тях

16:50 | 04.02.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Uber Technologies е готова да сключи примирие на един от най-проблемните си пазари – Сеул, и да работи в сътрудничество с него, пише Wall Street Journal.

Новият старши вицепрезидент по политиката и стратегиите на Uber Дейвид Плуфе заяви, че компанията иска да работи с властите в Южна Корея.

Фирмата имаше тежък период в страната през последните месеци, тъй като правителство забрани главното приложение на услугата за споделено пътуване, посочвайки, че шофьорите на Uber работят нелегално. Властите заявиха, че основателят на компанията Травис Каланик нарушава закона за публичния транспорт в страната.

"По моето скромно мнение Корея трябва да бъде последната страна, която застава на пътя на иновациите“, заяви Плуфе, защитавайки услугата, докато 80 таксиметрови шофьори протестираха пред хотела Grand Hyatt. Забраняването на фирми като Uber, добавя той, е в „пряко противоречие с репутацията на Корея като глобален технологичен лидер“.

Плуфе, който стои зад двете успешни президентски кампании на американския президент Барак Обама, твърди, че Uber се стреми да създаде система за регистрация на шофьорите в сътрудничество с правителството в страната. Тази система включва ясни правила за безопасност, обучение и застраховки.

Плуфе отказва да разкрие с кого ще се срещне по време на визитата си в Сеул, но твърди, че ще разкрие намеренията на Uber пред държавни и общински служители, включително и членовете на Министеството на транспорта и Народното събрание.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:16 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още