fallback

MasterCard ще закупи аналитичната компания APT за 600 млн. долара

Очаква се сделката да приключи през второто тримесечие на 2015 г.

20:30 | 28.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

MasterCard Inc. ще придобие аналитичната компания Applied Predictive Technologies (APT) за 600 млн. долара, съобщава Wall Street Journal.

Компанията за платежни услуги ще се сдобие с аналитичния софтуер на дружеството, който помага на фирмите да следят различни неща като ценообразуването, своите маркетинг и реклама. Сделката ще помогне на MasterCard да диференцира услугите, които предоставя на търговците.

APT помага на фирмите да управляват инвестициите си и да опитат да подобрят финансовите си резултати, използвайки анализи, за да проектират, измерят и настроят своите маркетингови и рекламни дейности.

От MasterCard поясняват, че сделката допълва последната й придобивка – лондонската консултантска и аналитична компания в търговията на дребно 50ne, която закупи през ноември миналата година.

Клиентите на APТ са компании от редица области, а дружеството разполага с офиси в цял свят.

Очаква се сделката да приключи през второто тримесечие на 2015 г.

MasterCard, която отчита положителни резултати, след като потребителите в САЩ продължават да се възстановяват от икономическата криза, се опитва да навлезе на пазари, доминирани от конкурента Visa.

От своя страна АРТ е основана през 1999 г. През 2013 г. поделението на Goldman Sachs Group за банкиране на дребно инвестира 100 млн. долара в компанията, която е получавала свежи ресурси и от Accel-KKR.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:39 | 14.09.22 г.
fallback