IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Canon понижи прогнозата за финансовите си резултати за годината

Продажбите на компанията продължават на фона на широкото използване на смартфони за снимки

11:34 | 27.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Японската технологична компания Canon намали прогнозата за финансовите си резултати за годината, след като отчете 16% спад в печалбата за тримесечието на фона на тенденцията потребителите да снимат все повече със смартфоните си и все по-малко да купуват дигитални фотоапарати, предава Ройтерс.

Най-големият производител на фотоапарати в света отчете, че нетната му печалба за второто тримесечие е спаднала до 68 млрд. йени (552 млн. долара) в сравнение с 81 млрд. йени година по-рано. Консенсусната прогноза на анализаторите беше за 65 млрд. йени, сочат данни на Thomson Reuters.

Компанията обяви, че очаква годишната ѝ печалба да достигне 245 млрд. йени, въпреки че преди три месеца заяви, че смята, че тя ще бъде 255 млрд. йени.

Canon се опитва да компенсира слабия растеж на продажбите на фотоапарати, като инвестира в други начинания. По-рано тази година тя отправи предложение за придобиването на компанията за видео наблюдение AXIS AB за 2,7 млрд. долара.

"Въпреки добрите приходи на компанията в Япония дигиталните фотоапарати продължават да се борят със сериозните предизвикателства в други региони, където обемът на продажбите намалява спрямо предходната година“, посочват от Canon.

Според компанията слабата йена увеличава оперативните ѝ разходи.  

Повече за японските технологични компании четете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:50 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още