IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Canon планира да придобие изцяло Axis AB

Японската компания гледа на системите за мониторинг на мрежи като на обещаваща нова бизнес зона

21:29 | 10.02.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Canon планира да придобие изцяло Axis AB

Canon обяви във вторник, че планира да придобие изцяло Axis AB, шведски доставчик на мрежови видео решения, в търгово предложение на стойност 333,7 млрд. йени (2,8 милиарда щатски долара), съобщава MarketWatch.

Решението идва, след като японският производител на камери се бори с намаляващото търсене за цифрови фотоапарати и има за цел да диверсифицира своите операции в чужбина. Компанията заяви, че гледа на системите за мониторинг на мрежи като на обещаваща нова бизнес зона.

Canon уточни, че ще статира търговото предложение за Axis в началото на март, веднага щом офертата й бъде одобрена от шведската служба за финансов надзор и борсата в Стокхолм, ня която се търгува Axis.

Шведската компания заяви, че бордът на директорите й е приел офертата на Canon, която представлява премия от близо 50% спрямо цената на затваряне на акциите на дружеството в понеделник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:50 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

Финанси виж още