IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple Music вече привлече 11 млн. потребители

2 млн. от тях са избрали да платят за семеен пакет

18:31 | 06.08.15 г.
<p>
	<em>Снимка: www.pixabay.com</em></p>

Снимка: www.pixabay.com

Новата музикална услуга на Apple е привлякла повече от 11 млн. членове по време на безплатния си пробен период, разкриват от компанията.

Apple Music стартира на 30 юни, предлагайки на потребителите да слушат безплатно музика в рамките на три месеца. Близо 2 млн. души, възползвали се от тази възможност, са избрали да платят за семеен план, който струва 14,99 долара месечно и обхваща акаунтите на до шестима души, предава Ройтерс.

Apple разкри още, че App Store е достигнал най-големия си брой потребители през юли и е генерирал 1,7 млрд. долара от трансакции.

Spotify има 75 млн. активни потребители, 20 млн. от които плащат, за да слушат музика без реклами. Deezer има 16 млн. активни потребители месечно и 6 млн. плащащи абонати по цял свят. Napster и Rhapsody имат 3 млн. потребители, докато стрийминг услугата на Джей-Зи Tidal има 770 хил., пише CNBC.

Google Play и Rdio все още не са разкрили официални данни.

Големият тест за Apple Music тепърва предстои, тъй като за нея ще е особено важно да успее да убеди безплатно тествалите услугата ѝ да се превърнат в реални абонати, които плащат.

Абонаментните услуги представляват 23% от пазара на дигитална музика. От компанията посочват, че има „значителен потенциал за по-нататъшен растеж“ на индустрията, задвижван от увеличаващия се брой играчи на пазара.

След старта на Apple Music компанията стартира широка рекламна кампания с билбордове и телевизионни клипове. Тя сключи договори с известни изпълнители и диджеи, които да работят за нейната радиостанция Beats 1.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:05 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още