IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon започва доставки на алкохол чрез Prime Now

Компанията разширява предложенията си в САЩ

14:44 | 26.08.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Amazon обяви във вторник, че ще започне да доставя вино, бира и спиртни напитки на американските потребители за първи път в рамките на своята услуга за бързи доставки Prime Now, предава Ройтерс.

Онлайн търговецът на дребно разширява Prime Now в Сиатъл, която осигурява на клиентите доставки до час или два. Целта на компанията е да увеличи предложенията си чрез доставки на алкохол в града, в който се намира централата ѝ.

Amazon Prime всъщност представлява програма за пазаруване, като годишният абонамент за нея струва 99 долара. Тя има ключово място в тестването на нови услуги за Amazon, като се започне от от телевизията и видеото по заявка и се стигне до бързите доставки.

Amazon твърди, че има „десетки милиони“ абонати на Prime. Анализаторите смятат, че програмата се радва на над 40 млн. потребители по целия свят.

Компанията непрекъснато разширява Prime Now, след като пусна услугата и в Ню Йорк миналата година. Тя улеснява интеграцията на бизнеса с доставки на хранителни стоки Amazon Fresh, който се развива бавно на нови пазари.

Доставките на хранителни стоки по поръчка е разрастващ се и конкурентен пазар в САЩ. Instacart, компания за доставка на храни, съобщи във вторник, че се насочва към Индианаполис, а това е 17-ият град, в който оперира. Други стартиращи фирми като Postmates, която се фокусира именно върху доставките на хранителни стоки, доставят други продукти, включително алкохол, използвайки мрежа от куриери.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:03 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още