fallback

BlackBerry придобива конкурента си Good Тechnology за 425 млн. долара

Канадската компания все повече измества фокуса си към предоставяне на софтуерни решения на корпоративни клиенти

17:25 | 04.09.15 г.

BlackBerry планира да придобие конкурента си в сферата на мобилния софтуер Good Тechnology за сумата от 425 млн. долара в брой, заяви канадската компания за смартфони в петък. По този начин тя повишава способността си да помага на компании да работят със смартфони с всякакви операционни системи, съобщава Ройтерс.

BlackBerry заяви, че очаква да реализира приходи за около 160 млн. долара от придобиването през първата година след приключване на сделката.

Базираната в Онтарио BlackBerry бе пионер в смартфоните, но след като изгуби почва за сметка на Apple и Samsung, компанията измести фокуса си върху осигуряването на софтуер и услуги на корпоративни клиенти.

В отношенията между BlackBerry и Good Тechnology е имало доста напрегнати моменти. През януари 2015 г., след като Good обяви нова система, която позволява да се измери личното и бизнес използване на данни от потребител на смартфон, BlackBerry представи своя версия на изявлението, поставяйки под въпрос иновативността на продукта и представяйки собствена конкурентна услуга.

Намираме се в изключително конкурентен пазар и често разговаряме с едни и същи клиенти. Междувременно стана ясно, че Good и BlackBerry споделят подобни философии“, каза главният изпълнителен директор на Good Кристи Уаят в интервю, публикувано на сайта на BlackBerry в петък.

Канадската компания допълва, че очаква сделката да бъде приключена по-късно през третото фискално тримесечие, което свършва в края на ноември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:44 | 10.09.22 г.
fallback