IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BlackBerry ще закупи доставчика на софтуер AtHoc

Финансовите измерения на сделката не се разкриват

08:47 | 23.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

BlackBerry Ltd. ще закупи доставчика на софтуер AtHoc. Това е последната нишова придобивка на производителя на смартфони в опита му да съживи приходите от продажби на мобилен софтуер и системи за сигурност на правителства и корпоративни клиенти, пише MarketWatch.

Финансовите измерения на сделката с AtHoc не се разкриват.

Придобиването е четвъртото за канадската компания от септември 2014 г. насам. Всички сделки са фокусирани или към подпомагане на компаниите да намалят своите разходи за мобилни услуги, или към предоставянето на допълнителна защита на мобилните мрежи.

Софтуерът на AtHoc работи на мобилни операционни системи и позволява на клиентите да комуникират в реално време при кризисни ситуации. Клиентите на базираната в Сан Мантео, Калифорния, компания са Министерството на отбраната на САЩ и Homeland Security.

„Технологията и експертизата на AtHoc ще са от ключово значение, тъй като BlackBerry работи за свързването и сигурността на широк набор от крайни точки“, посочва главният изпълнителен директор на BlackBerry Джон Чен.

Канадската компания залага на продажбите на мобилна сигурност и софтуер за подобряване на производителността, както и на смартфони, насочени към професионалисти, за да ускори преструктурирането си. Дружеството цели приходи от продажба на софтуер за 500 млн. долара за финансовата 2016 г.

BlackBerry спечели 68 млн. долара през фискалното си първо тримесечие основно заради съкращения на разходите. Приходите спаднаха с 32 на сто. Продажбите на софтуер се повишиха на годишна база, но някои анализатори бяха разочаровани от ръста, защото се включваха и приходите от лицензирането на технологични патенти. Преди BlackBerry не прибавяше приходите от технологично лицензиране към приходите от продажби на софтуер.

Освен това канадската компания възнамерява да генерира още 100 млн. долара през фискалната 2016 г. от своята услуга за съобщения ВВМ. Но като доказателство за трудностите, пред които е поставена, компанията съобщи през борсата, че вече не очаква да достигне целта за приходите от ВВМ през тази фискална година заради по-слабия от очаквания растеж. Нова прогноза не беше публикувана.

BlackBerry намеква, че технологията на AtHoc ще й помогне да постигне приходите от ВВМ. Дружеството може да включи софтуера в услугата ВВМ, за да позволи на абонатите да създават и споделят видеа и да изпращат и получават съобщения в реално време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още