IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

GoDaddy очаква да излезе на печалба през четвъртото тримесечие

Компанията отчете по-ниска загуба от очакваното за третото тримесечие

11:28 | 05.11.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Американската компания за уеб хостинг GoDaddy отчете по-ниска от очакваното загуба за тримесечието благодарение на ръста в приходите от международните пазари. Компанията очаква през четвъртото тримесечие да излезе на печалба, предава Ройтерс.

Акциите на GoDaddy поскъпнаха с 9% в следборсовата сесия.

GoDaddy, която управлява повече от 61 млн. интернет домейна, или около 20% от всичките в света, инвестира значително в разширяването на дейността си на нови пазари.

Компанията планира до края на 2016 г. да навлезе в Азия, включително в Китай, Индонезия и Виетнам, обяви главният финансов директор Скот Вагнер.

Международните приходи на GoDaddy за третото тримесечие, което приключи на 30 септември, са скочили със 17,4% спрямо година по-рано до 105,3 млн. долара.

Общите приходи се увеличават с 15,2% до 411,1 млн. долара, надхвърляйки очакванията на анализаторите, анкетирани от Thomson Reuters I/B/E/S, за 408,6 млн. долара.

Потребителската база на GoDaddy нараства с 8,8% до 13,6 млн. души.

Нетната загуба се свива до 2,5 млн. долара, или 4 цента на акция, от 27,6 млн, долара, или 21 цента на акция, година по-рано. Средната оценка на анализаторите беше за загуба от 7 цента на акция.

Освен това GoDaddy прогнозира приходи за четвъртото тримесечие в размер на 421 – 424 млн. докара, което на практика отговаря на очакванията на анализаторите на 423,6 млн. долара.

До приключването на търговията в сряда цената на акциите на GoDaddy беше скочила с 37,2% от борсовия им дебют на 1 април.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още