IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разследват ръководители на Samsung за възползване от вътрешна информация

Подозренията са, че те са купили акции от Cheil Indistries преди публично да се обяви, че тя купува Samsung C&T

18:30 | 04.12.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Разследват ръководители на Samsung за възползване от вътрешна информация

Южнокорейски регулатор разследва няколко души от ръководството на Samsung по подозрение, че са използвали вътрешна информация, за да купят голяма част от акциите на Cheil Industries преди тя да обяви публучно плана си да купи Samsung C&T, пише Wall Street Journal.

Става дума за подозрителна търговска дейност, която е подтикнала Комисията за финансови услуги да започне разследването, обяви неин представител в петък, посочвайки, че предпочита да остане анонимен.

Девет от мениджърите на Samsung от различни филиали на компанията са заподозрени, че са купили акции от Cheil Industries на стойност 40-50 млрд. корейски вона (35-43 млн. щатски долара) през април и май тази година.

Източникът отказва да разкрие детайли за разследваните, посочвайки, че проучването все още е в начален етап.

Говорителката на Samsung Group призна, че е наясно със случая, но заяви, че конгломератът ще изчака приключването му преди да коментира каквото и да било.

През септември холдинговата компания на Samsung – Cheil Industries, която управлява увеселителен парк и моден бизнес, официално придоби строителната компания Samsung C&T за 8 млрд. долара. Ходът е смятан за начин да се помогне на заместник-председателя Лий Юн да поеме контрола върху Samsung Group, след като баща му Лий Кун Хъ влезе в болница заради сърдечен удар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:11 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още