IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Yahoo се отказва от отделянето на дела си в Alibaba?

Един от акционерите в компанията ѝ препоръчва да продаде своя уеб бизнес

10:57 | 09.12.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Yahoo се отказа от плановете си да отдели своя дял от Alibaba Group Holding, твърди източник, запознат с въпроса. Решението е взето под натиска на инвеститорите, коието са притеснени от данъчните рискове от сделката, пише Bloomberg.

Вместо това уеб порталът ще проучи възможността да отдели своите основни интернет операции, твърди източникът, който е пожелал анонимност, тъй като въпросът все още не в обсъждан публично.

Тази промяна се случва, след като бордът на Yahoo беше свикан миналата седмица, за да разгледа вариантите за бъдещето на компанията.

Смяната на плана е признание за поражението на главния изпълнителен директор Мариса Майер, която застана начело на компанията през 2012 г. с идеята да съживи някога доминиращия интернет бизнес на Yahoo. Но тя не успя да намери правилната стратегия, за да върне компанията към растежа.

По време на срещата си Бордът на директорите обяви, че застава зад Майер въпреки всички критики, отправени към нея заради управлението на Yahoo. В рамките на събранието си директорите решиха, че тя трябва да остане начело на компанията. Очаква се съвсем скоро групата да приеме бъдещата стратегия за онлайн гиганта. 

В момента продажбите на компанията са на нивата си от 2006 г., а търпението на инвеститорите започна да се изчерпва. Миналия месец един от акционерите в компанията - Starboard Value, призова фирмата да се откаже от отделянето на Alibaba и вместо това да продаде своя уеб бизнес.

Yahoo отказва да коментира въпроса.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:36 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още