IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шофьорите на Uber в Москва – само с лиценз за пътнически превози

Компанията ще трябва да предоставя и информация за поетите курсове, като целта е подобряване работата на транспортната система в мегаполиса

19:50 | 14.03.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Шофьорите на Uber в Москва – само с лиценз за пътнически превози

Само лицензирани за извършване на пътнически превози шофьори ще може да използва Uber в Москва, съобщават от Министерството на транспорта на руската столица.

Двете страни подписаха споразумение по-рано днес, а целта му е безопасността на ползващите публичната услуга и подобряване на нейното качество, става ясно още от изявленията след церемонията. 

Uber ще има срок от 90 дни да изпълни новото изискване. В допълнение компанията за споделено пътуване ще трябва да изпраща и информация за курсовете до Центъра за организация на пътното движение в Москва.

Тя няма да съдържа лични данни за пътуващите, но ще помогне за подобряване на работата на транспортната система, анализа на потока и натоварването на пътищата в мегаполиса.

Аналогични споразумения бяха подписани между местната власт в Москва и други компании, предлагащи подобни на Uber услуги – Яндекс Такси и GetTaxi, която през миналата година промени името си на Gett.

„Таксиметровите услуги станаха важна част от градската транспортна система и в днес за обезпечаване на безпроблемната работа на този вид транспорт работят над 60 хил. души“, коментира зам.-кметът на Москва Максим Ликсутов.

Стремежът на Uber е да бъде част от транспортната система на руската столица и алтернатива на личните автомобили, коментира от своя страна генералният мениджър на Uber в Русия Дмитрий Измайлов.

„В това отношение Москва има значителен потенциал“, каза още той при подписването на споразумението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още