IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Symantec придобива Blue Coat Systems за 4,65 млрд. долара

Сделката може да донесе по-голяма стабилност на Symantec на пазара на решения за киберзащита

11:54 | 13.06.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Американската технологична компания Symantec се готви да придобие доставчика на мрежови решения и такива за сигурност Blue Coat Systems за около 4,65 млрд. долара. Сделката би довела до засилване на позициите на лидера в сферата на технологиите за киберзащита, пише Wall Street Journal.

Главният изпълнителен директор на Blue Coat Грег Кларк ще поеме ръководството на обединените компании и ще се присъедини към борда на директорите, след като сделката бъде завършената през третото тримесечие, обявиха и двете компании в изявление.

Кларк ще стане четвъртият главен изпълнителен директор на Symantec. Той може би ще се окаже лидерът, от който фирмата се нуждае от толкова време - с опит в управлението на компания за киберсигурност. Новото му начинание ще донесе и повече надежди на инвеститорите, че компанията ще постигне така желаната от нея стабилност.

Кларк ще замести Майкъл Браун, който отговаряше за продажбата на подразделението на Symantec – Veritas, през януари. Фирмата беше купена за 7,4 млрд. долара от Carlyle Group.

Базираната в Маунтин Вю, Калифорния, Symantec е в центъра на реорганизирането на своя бизнес и се опитва да набере повече сили на пазара на решения за киберсигурност. Най-големият разработчик на софтуер за сигурност, който сви прогнозата си за продажбите и печалбата през април, се опитва да се трансформира и да запази позиции в една индустрия, която е много различна от антивирусния софтуер, който ѝ помогна да се развие в миналото.

По-рано тази година Symantec е водила преговори за придобиването на FireEye, твърди източник, запознат с въпроса. До сделка така и не се е стигнало заради притесненията на Symantec относно потенциала за растеж на FireEye, допълва източникът, пожелал анонимност. Подобно на Symantec, FireEye не успява да се пребори с конкуренцията и наскоро сви прогнозата за приходите си.  

Още технологични новини вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:15 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още