IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft стартира реорганизация на бизнеса си

Компанията обединява продукти в подразделението, отговарящо за Office

09:33 | 15.06.16 г. 3
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Microsoft реорганизира подразделението си, което отговаря за Office. Компанията е обединила звена и ресурси, които изпълняват едни и същи задачи, обяви Джули Ларсън-Грийн, директорът на технологичния гигант, който отговаря за тези продукти и услуги, цитиран от Bloomberg.

Компанията е комбинирала PowerPoint, Word и Sway (приложение за интерактивни презентации) – всички инструменти за създаване на съдържание. Приложенията, насочени към данните и анализа, като Excel и Access, също са били обединени в друго звено, посочи тя по време на Bloomberg Technology Conference в Сан Франциско.

"Искаме хората да се фокусират върху задачите, които се опитват да изпълнят, а не върху инструментите“, допълни експертът. Идеята е компанията да има възможност „да мисли повече за бъдещето на тези технологични области и този тип създаване на съдържание, отколкото да се фокусира върху отделни приложения“.

Microsoft направи и още една стъпка в изпълнението на целта си да насочи своите продукти за бизнес дейности в интернет. В понеделник компанията обяви, че придобива професионалната социална мрежа LinkedIn за 26,2 млрд. долара. Сделката ще помогне на Microsoft да скочи в света на социалните мрежи и уеб базираната бизнес комуникация в момент, в който пренасочва своите продукти към облака.

"Това е наистина вълнуваща възможност да вземем тяхната професионална социална мрежа от хора и да я комбинираме с нашия голям професионален облак“, коментира още Ларсън-Грийн.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:49 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 1
deant
преди 7 години
Това време го изпуснаха. И за да докажа празнословията ти, ще ти кажа, че дори в момента техните телефони продължават да гъбят пазарен дял. http://***.theverge.com/2016/5/23/11743594/microsoft-windows-phone-market-share-below-1-percentВ срока даден от теб е по-вероятно да закрият мобилната си хардуерна дейност заради загубите, които им носи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 2
ejko
преди 7 години
Microsoft ще преживее сериозен ренесанс; до 2 години ще са голям играч в и при мобилните устройства, и при професионалните решения.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 1
Naematel
преди 7 години
Колкото скочиха в мобилния свят с Нокия, толкова ще скочат в социалните с линкед :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още