IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как Microsoft и LinkedIn смятат, че ще са си взаимно полезни?

Microsoft вижда възможност в обвързването на хората от LinkedIn със софтуера за работа

16:57 | 14.06.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

По начина, по който изглежда в момента, LinkedIn като цяло е място, което хората посещават, когато търсят работа, а Microsoft Office е инструмент, който те използват, за да вършат работа. Запазването на тези две дейности отделно ограничава техните възможности. Много хора просто не виждат смисъл да проверяват своите профили в LinkedIn толкова често. Сделката на Microsoft за придобиването на LinkedIn за 26,2 млрд. долара – една от най-големите в технологичната индустрия – е базирана на теория, че хората ще започнат да използват LinkedIn и Microsoft Office повече, ако двете се обединят, пише в свой анализ Bloomberg.

В презентация за инвеститорите, представена в понеделник, компаниите посочиха колко много въпросните услуги могат да си помогнат взаимно. LinkedIn разполага с информация, която може да помогне на потребителите на Microsoft Outlook да се подготвят за срещи в последния момент. Същото важи и за обаждания по Skype и за споделяне на документи чрез Office365. Във време, в което социалните мрежи са почти навсякъде, поддържането на софтуер за продуктивност, който до голяма степен е изолиран, може да бъде голям недостатък.

Чрез придобиването на LinkedIn Microsoft дава на Office собствена социална мрежа. На теория това е перфектната комбинация, защото и двете са ясно фокусирани върху работещия свят.

Сътрудничеството им може да накара хората да използват по-често софтуера на Microsoft, което прави по-малко вероятно прекратяването на абонамента за него в края на годината. Достъпът до данните на LinkedIn ще помогне на Microsoft да направи своя персонален асистент Cortana малко по-умен. Microsoft даде пример как виртуален асистент казва на някого, че човекът, с когото трябва да се срещне, е посещавал същия колеж като него. Същевременно дава информация за това как се справя спортният отбор на колежа, което предполага по-лесното завързване на разговор.

Надеждата на LinkedIn е, че хората ще използват повече професионалната социална мрежа, ако го правят докато всъщност работят. Въпреки че много хора и в момента ползват LinkedIn, по-малко от една четвърт от тези, които имат акаунти, влизат в тях всеки месец.

От своя страна LinkedIn се опитва да увеличи ангажираността по различни начини. Компанията се стреми да се превърне в място за професионални новини, събирайки редовни автори, които нарича Лидери на мнение, и придобивайки няколко стартъпа, които правят четци и други продукти, свързани с новини. През миналата година LinkedIn инвестира 1,5 млрд. долара, за да купи Lynda, която прави онлайн обучения по различни теми. Но делът на членовете на LinkedIn, които влизат в сайта всеки месец, бавно спада с всеки месец. Това е особено лош знак за една социална мрежа.

В своята презентация Microsoft посочи новините и обученията като области, в които може да помогне на LinkedIn във връзка с добавянето на нови потребители, привличането на допълнителни приходи от директни плащания и реклама. Междувременно LinkedIn ще предостави редица други възможности на другите начинания на Microsoft, свързани с работата. Най-големият производител на софтуер в света се обзалага, че ще успее да постигне доста благодарение на това.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:55 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 1
misanthrope
преди 7 години
Както си бяха взаимно полезни с Нокия, така и тук. LinkedIn e тръгнала необратимо надолу.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още