IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Spotify вече има 40 млн. абонати

Един от ключовите мениджъри на компанията обаче я напуска

10:00 | 15.09.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Музикалната стрийминг услуга Spotify, която се насочва към първично публично предлагане (IPO), има 40 млн. плащащи абонати, обяви компанията, цитирана от Recode.

Според източници главният директор „Приходи“ Джеф Левик обаче напуска компанията.

Левик се присъедини към фирмата преди пет години, когато тя тъкмо започваше да изгражда своя рекламен бизнес. Преди това той е работил в AOL и Google.

В публикация в Medium Левик написа, че да работиш усилено означава тежък труд, а след пет години в екипа на Spotify той е започнал да разбира, че може би му е време за промяна.

Досега Левик се отчиташе директно на главния изпълнителен директор Даниел Ек.

Spotify твърди, че екипът за продажби на реклами, за който е отговарял досега Левик, вече ще работи под ръководството на главния финансов директор Бари Макарти. Екипът, който управлява бизнеса с абонаменти на Spotify, пък ще е пряко отговорен пред Ек.

Главният изпълнителен директор обяви новите данни за броя абонати в Twitter.

Apple и Spotify са ясно изразените лидери в този бранш.През миналата седмица Apple разкри, че нейната музикална стрийминг услуга Apple Music вече има 17 млн. абонати. Междувременно обаче конкуренцията се изостря, след като през миналата седмица интернет радиото Pandora успя да подпише лицензионни споразумения със студиата Universal Music и Sony Music, както и с няколко независими лейбъла. С третия гигант в сектора - Warner Music, все още се водят преговори, обяви Pandora. Нейното онлайн радио засега е налично само в САЩ и има около 78 млн. потребители. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още