fallback

Google се готви да построи огромна централа в Лондон

Компанията възроди проекта си от 2013 г., който тогава отложи, защото искаше нещо много по-амбициозно

20:21 | 10.10.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Alphabet, компанията майка на Google, търси строителна фирма, която да изгради новата ѝ централа в Лондон, след като възроди плановете си по проекта, твърдят двама източници, запознати с въпроса, цитирани от Bloomberg.

Технологичният гигант е поканил различни строителни компании, които да кандидатстват за изграждането на проекта, одобрен през 2013 г., а по-късно отложен за по-амбициозно развитие, твърдят източниците, пожелали анонимност.

Google има за цел да започне изграждането на централата си преди края на следващата година, допълват те. Говорителката на Google е отказала да коментира въпроса.

Два месеца след като Google спечели одобрение за изграждането на сградата с площ от 85 хил. кв. метра, близо до жп гара King’s Cross, компанията се отказа от плана, който включваше писта за бягане на покрива. Компанията иска да създаде „нещо, което е още по-добро“, обяви тогава Джо Борет, ръководител Недвижимо имущество и строителство в Google.

Решението да започне да търси изпълнител на проекта подчертава колко привлекателен е Лондон за технологичните компании, дори след решението на британците страната им да излезе от Европейския съюз.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:38 | 30.08.22 г.
fallback