IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Snap ще похарчи 1 млрд. долара за облачни услуги от Amazon

Компанията вече има договор за подобни услуги от Google

18:36 | 09.02.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Snap, собственикът на популярното чат приложение Snapchat, обяви, че очаква да похарчи 1 млрд. долара през следващите пет години за използването на облачните услуги на Amazon, в допълнение към договора си за подобни услуги на стойност 2 млрд. долара, който вече има с Google, предава Ройтерс.

Snap може да инвестира и в изграждането на собствена инфраструктура, посочва компанията в документ, свързан с борсовия ѝ дебют през март. Snap иска да набере 3 млрд. долара от листването си на борсата.

Snap може да бъде оценена в диапазона 20-25 млрд. долара, което ще е най-високата оценка на американско технологично IPO от това на Facebook.

Базираната в Калифорния компания твърди, че разчита на Google Cloud за по-голямата част от своите изчислителни процеси и съхранението на данните.

В документа Snap посочва и повече подробности за навиците на потребителите извън Северна Америка и Европа.

По-бавните и скъпи клетъчни мрежи извън тези два региона с ограничили използването на нейното приложение, което изисква бърз интернет, посочва Snap. Това означава, че потребителите са по-заинтересовани от потреблението на съдържание, отколкото от създаването му, което ги прави по-лесна цел за конкурентите на Snap, посочва компанията.

Snapchat, който стартира като безплатно мобилно приложение през 2012 г., позволяващо на потребителите да изпращат изчезващи снимки, се конкурира с Twitter, Instagram и Facebook за потребители.

Snapchat има повече от 100 млн. активни потребители, около 60% от които са на възраст между 13 и 24 години, което прави платформата привлекателна за рекламодателите, които искат да достигнат до по-младите. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:42 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още