IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изборът на Snap за IPO-то падна върху NYSE?

Макар че е технологична компания, фирмата не се спря на Nasdaq, твърди източник

20:55 | 30.01.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Компанията Snap, която стои зад популярната чат услуга Snapchat, е избрала New York Stock Exchange (NYSE) за своето първично публично предлагане (IPO), твърди източник, запознат с въпроса, цитиран от Ройтерс.

Изборът е направен в момент, в който Snap се подготвя да направи финансовите си резултати публични тази седмица, в очакване на листването ѝ на борсата, за което се твърди, че ще е през март.

Решението е и отстъпление от Nasdaq, която също се бореше за първичното публично предлагане.

Източникът е пожелал да остане анонимен. От своя страна Snap, Intercontinental Exchange и Nasdaq са отказали да коментират въпроса.

Snap се надява, че първичното ѝ публично предлагане може да я оцени на до 25 млрд. долара, допълват източници на Ройтерс. Това може да е най-голямото IPO на американска технологична компания от това на Facebook през 2012 г.  

Изборът на компанията следва подобни насочвания към NYSE от редица компании, вместо към Nasdaq, която преди беше смятана за естествен избор за технологични IPO-та.

На Nasdaq се паднаха 85% от технологичните листвания през 2012 г., но през 2014 г. делът се сви едва до 11% според данни на Thomson Reuters. Спадът се дължи на проблемите с IPO-то на Facebook на Nasdaq през 2012 г.

Последната голяма американска интенет компания, която стана публична, беше Twitter. Тя избра NYSE през 2013 г. Очаква се през следващите години и други големи технологични компании да се насочат към избора на място за IPO, в това число AirBnB и Spotify.

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:08 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още