IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Snap може да представи публично документите си за IPO-то тази седмица

Очаква се самото предлагане да се осъществи през март, като компанията бъде оценена на над 20 млрд. долара

13:24 | 30.01.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Snap Inc. - създателят на популярното мобилно съобщение Snapchat, подаде конфиденциално документите си за своето дългоочаквано първично публично предлагане (IPO) в края на миналата година, но по всичко личи, че скоро ще можем да получим информация за финансовото състояние на компанията.

Snap ще представи публично документите си до края на тази седмица, пише в свой материал Кара Суишър от Recode. Това ще бъде поредната стъпка, която ще превърне компанията в публично търгувана, което ще е първото технологично IPO за годината за Wall Street, след като през миналата седмица AppDynamics бе придобита от Cisco за 3,7 млрд. долара дни преди борсовия си дебют. Очаква се IPO-то на Snap да бъде бенчмарк за технологичните компании, които искат да станат публични през годината. 

След публикуването на документите се очаква Snap да започне своето роудшоу, с което да убеди банкерите и Wall Street, че тя ще бъде успешна публично търгувана компания и че си струва те да придобият от акциите ѝ. Очаква се самото IPO да се осъществи през март, като Snap бъде оценена на над 20 млрд. долара. Според по-ранни спекулации се очаква компанията да генерира приходи в размер на 1 млрд. долара през тази година.

Поверителното подаване на документите през миналата година помага на Snap да тества какъв апетит Wall Street ще прояви към акциите на компанията. Snap има около 150 млн. дневни активни потребители и по същество ще се рекламира като рекламна платформа, която може да съществува заедно с Facebook, но от друга страна е различна от нея поради различията в поведението на потребителите.

Усилията, които полага главният изпълнителен директор на Snap Ивън Спигел, обаче изглежда са все по-трудни. Facebook Inc. трескаво се опитва да откъсне потребителите си от конкуренцията с продукти, като Facebook stories и Instagram stories, които се опитват да имитират функциите на Snap. Компанията ще трябва да убеди Wall Street, че нейните продукти са по-добри, а потребителската база е по-диференцирана от тази на Facebook и неговите опити да изгради сходни характеристики.

IPO-то се случва в момент, в който Facebook подава сигнал към инвеститорите, че достига своя максимум на рекламно натоварване, принуждавайки го да насочи усилията си към нововъведения, свързани с нови продукти и платформи, като Oculus, докато очаква забавяне на своя главоломен ръст на рекламните приходи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:18 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още