IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Square се насочва нагоре, привличайки повече големи клиенти

Компанията работи за това да покаже, че не е просто нишов играч в сектора с разплащания

16:16 | 04.05.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Джак Дорси.<em> Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Джак Дорси. Снимка: Архив Ройтерс

Американската компания за финансови услуги Square е напът да докаже, че не е просто нишов играч в сферата на разплащанията, а включваща множество инструменти платформа за бизнес управление за малки компании, пише Bloomberg.

Управляваната от главния изпълнителен директор на Twitter Джак Дорси Square измина дълъг път от ранните си дни на четец на кредитни карти в обектите за бързи закуски. Тя разширява бизнеса си в редица страни, а от гледна точка на услугите, които предлага на търговците, печели все по-големи клиенти, а това насърчава продажбите. През първото тримесечие приходите надминаха прогнозите на компанията и анализаторите, нараствайки с 39%. Освен това Square повиши прогнозата си за годишните си приходи от продажби и печалбата си.

Не много отдавна инвеститорите започнаха да се съмняват в бъдещето и растежа на Square на фона на нарастващата конкуренция от PayPal Holdings и Apple Pay. Но базираната в Сан Франциско компания си проправи път напред, като се насочи към експанзия в чужбина. Тя пусна услугата си във Великобритания през март. Освен това подписа важни партньорства и придоби компания за доставка на храна. С тази стратегия тя се надява да привлече повече ресторанти. По-рано тази година Square представи пакет от бизнес инструменти, насочени специално към търговци на дребно, които са донесли около 20% обема на всички разплащания, обработени от фирмата през миналата година.

Всички тези усилия не останаха незабелязани, тъй като инвеститорите отведоха цената на акциите до рекордните 18,81 долара във вторник. Някои анализатори очакват Square да се насочи към още нови пазари през тази година, както и да пусне нови продукти.

Square обяви, че приходите ѝ от по-големите търговци са нараснали с 44% през първото тримесечие спрямо година по-рано.

Приходите са достигнали 204 млн. долара, надминавайки средната прогноза на анализаторите за 192,8 млн. долара, както и собствената прогноза на компанията за 193 млн. долара. Коригираната печалба преди лихви, данъци, обезценяване и амортизация е 27 млн. долара, или 5 цента на акция, за трите месеца, завършили на 31 март. За сравнение - прогнозата беше за 17,6 млн. долара, или 2 цента на акция, обяви Square.

За цялата година Square прогнозира коригирани приходи от 910 млн. долара, над предишната прогноза за 900 млн. долара. Анализаторите очакват 901,5 млн. долара. Коригираната печалба преди лихви, данъци, обезценяване и амортизация през 2017 г. ще достигне 120 млн. долара. Това е над предишната прогноза на компанията за 110 млн. долара и тази на анализаторите – 114,9 млн. долара. 

Още видеа може да видите на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още