IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дали Spotify ще дебютира скоро на борсата?

Компанията твърди, че това няма да се случи сега, но източници са категорични, че нещата не стоят точно така

18:04 | 02.06.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Музикалната стрийминг услуга Spotify заяви, че няма скорошни планове за листване на борсата, но източник, запознат с въпроса, твърди, че компанията може да направи първично публично предлагане в рамките на година, предава Ройтерс.

Миналия месец информационната агенция писа, че Spotify ще бъде първата голяма компания, която ще направи директно листване на борсата по-късно тази година или в началото на следващата.

Съоснователят на Spotify Мартин Лоренцън коментира пред шведско радио в петък, че засега няма планове за IPO. Източникът на Ройтерс обаче посочва, че „се подразбира, че то ще се случи в рамките на следващите 12 месеца“ .

В изявлението си в петък Spotify обясни, че листването все още е опция, но не „потвърждава никакви конкретни планове за превръщане в публична компания“.

Лоренцън коментира пред шведското радио Ekot, че фирмата не е „тръгнала никъде и няма нищо планирано в това отношение“.

Spotify, която наскоро беше оценена на 13 млрд. долара, загуби 173 млн. евро през 2015 г., сочат последните данн на базираната в Люксембург компания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:41 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още