fallback

Илон Мъск изтри позициите, които заема, от сайта на Tesla

Играта на котка и мишка между основателя на Tesla и регулаторите в САЩ продължава

14:11 | 30.10.18 г.

Илон Мъск използва Twitter, за да съобщи, че е изтрил позициите, които заема в Tesla миналата седмица, месец, след като федералните регулатори поискаха той да се оттегли от позицията на председател на производителя на електромобили, пише Wall Street Journal.

“Миналата седмица изтрих позициите си в Tesla, за да видя какво ще се случи“, гласи публикацията в официалния Twitter акаунт на изпълнителния директор. „Сега съм Нищо на Tesla. Засега звучи добре“.

Deleted my Tesla titles last week to see what would happen. I’m now the Nothing of Tesla. Seems fine so far.

— Elon Musk (@elonmusk) 29 октомври 2018 г.

Почти 90 минути по-късно в друга публикация той предложи да заеме позицията на президент на Tesla, за да отговори на законовите изисквания за директорите на компанията, тъй като друг вариант би „притеснил властите“.

Tesla не е отговорила на запитванията за коментар по случая. Компанията не е разкривала и никакви промени в позициите на Мъск като главен изпълнителен директор и председател, макар че се предполага, че той трябва да се оттегли от втората позиция до средата на ноември като част от споразумението, което сключи с Комисията по ценните книжа и борсите на 29 септември.

Туитът му е свързан с изтриването на позициите му от страницата с мениджърите на Tesla на уебсайта на компанията. Позициите на други директори също са премахнати. Компанията все още не е обяснила защо е направила промените.

Книжата на Tesla приключиха борсовия ден в понеделник с ръст от 1,2%, но по време на следборсовата търговия записаха спад от 1 на сто, преди да тръгнат да се възстановяват.

Последните вълнения в Twitter се случват, след като миналата седмица Tesla отчете рекордна печалба за третото тримесечие, която надмина очакванията на Wall Street. Резултатите увеличиха надеждите, че Model 3 на Tesla може да ѝ помогне да се превърне в истински конкурент на далеч по-големите световни автомобилни производители.

Вчера Baillie Gifford, третият по големина акционер в Tesla, заяви, че иска да влее още капитал в компанията. Инвестиционният мениджър, който притежава 7,72% дял в Tesla, твърди, че подкрепя дългосрочните амбиции на Илон Мъск за компанията. Той определя като предприемач с „визия и амбиция, който работи за социалното благо“, пише CNBC.

"Ако той има нужда от още капитал, ние сме готови да го подкрепим“, коментира Ник Томас, партньор в Baillie Gifford, пред The Times of London. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:42 | 14.09.22 г.
fallback