fallback

Foxconn вече има идеи кой да замести Тери Гоу

Председателят на компанията иска да се фокусира върху кандидатурата си за президент на Тайван

09:15 | 13.05.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Тайванската компания Foxconn е напът да номинира ръководителя на бизнеса си с чипове за председател, който да наследи Тери Гоу, който пък има планове да се кандидатира за президент на Тайван, твърдят двама източници на Ройтерс, запознати с въпроса.

Лиу Янг също така е член на Борда на директорите на японското звено на Foxconn за производство на електроника - Sharp Corp. Номинацията ще бъде направена, след като Гоу коментира пред Ройтерс през април, че планира да се оттегли като председател, за да могат по-младите таланти да излязат на преден план в компанията.

Гоу ще запази мястото си в борда на Foxconn, която формално е известна като Hon Hai Precision Industry. Въпреки това миналата седмица той обяви, че ще се оттегли от позицията си на председател на борда, за да покаже желанието си да се включи в изборите.

Документи на компанията, подадени към регулаторите миналата седмица, показват предложените кандидати за нови членове на борда на директорите на Foxconn. В смисъка влизат Гоу и Лиу, както и председателят на Sharp Тай Джън-у, включително и председателят на  Foxconn Interconnect Technology Лу Сън-Чинг.

Предложеният борд трябва да бъде одобрен от акционерите на среща през юни, преди избора на нов председател.

Компанията не е отговорила веднага на запитванията за коментар по темата. Двамата източници, запознати с въпроса, отказват да бъдат идентифицирани, посочвайки, че въпросът все още не може да бъде обсъждан публично.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:23 | 08.09.22 г.
fallback