fallback

Зукърбърг: Никой не заслужава да бъде милиардер

Според Зукърбърг никой не заслужава да бъде милиардер, но като такъв може да се опита да бъде полезен

14:03 | 04.10.19 г. 20
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Главният изпълнителен директор на Facebook  Марк Зукърбърг, петият най-богат човек в света, беше помолен от свой служител да отговори на твърдението на кандидата за президент на САЩ Бърни Сандърс, че милиардерите не трябва да съществуват. Зукърбърг призна, че вероятно не бива.

„Никой не заслужава толкова много пари", каза Зукърбърг. „Мисля, че ако направите нещо, което носи стойност, ще спечелите състояние, но все пак част от богатството, което може да се натрупа, е неразумно.“

Зукърбърг, който има нетно състояние от 69,4 млрд. долара, каза това пред своите служители късно в четвъртък на вътрешна среща с въпроси и отговори, съобщават от Bloomberg.

Той реши да я разпространи на живо след като по-рано тази година изтече аудио от подобни срещи. Служителят на срещата в четвъртък споделя, че е попитал Зукърбърг „като единственият милиардер, с когото може да се консултира по този въпрос."

Основателят на Facebook обясни, че неговата благотворителна  инициатива Chan Zuckerberg Initiative, влага средства в научни изследвания, чиято цел е да се овладеят всички заболявания до настъпването на следващия век.

Усилията му в тази сфера са неговият опит да направи своя статус на милиардер полезен.

В подкрепа на своята теза, че не бива да съществуват милиардери, кандидатът за президент на САЩ Сандърс представи предложение за данък върху милиардерите, който да се отнася към натрупаното лично богатство, а не само към доходите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:25 | 10.09.22 г.
fallback