fallback

Акциите на Tesla изтриха 15% от стойността си преди началото на сесията

Компанията така и не попадна в S&P 500

16:29 | 08.09.20 г. 4

Цената на акциите на Tesla се срина преди началото на борсовия ден в Съединените щати, тъй като компанията за електромобили на Илон Мъск остана извън S&P 500. Комисията избра кои да са новите фирми в списъка, но Tesla не попадна сред тях, пише CNBC.

Книжата на Tesla изтриха 15% от стойността си преди откриването на сесията. Акциите се радват на огромен ръст тази година. От началото на 2020 г. цената им е скочила с около 400 на сто, а в момента стойността на компанията е по-висока от тази на някои от най-големите производители на автомобили в света, включително Toyota и Volkswagen.

В петък комисията към S&P 500 реши да добави сайта за електронна търговия Etsy, производителя на оборудване за автоматични тестове Teradyne и фармацевтичната Catalent в индекса, но това така и не се случи с Tesla. Някои инвеститори очакваха Tesla да влезе през това тримесечие, след като през юли отчете четвърто поредно тримесечие на печалба.

По време на следборсовата търговия в петък и след обявяването на новината книжата на Tesla понижиха стойността си с повече от 7%. В понеделник пазарите в САЩ бяха затворени заради Деня на труда.

Продължаващият спад във вторник следва пониженията и при големите технологични компании от миналата седмица заради опасения, че оценките им са достигнали неустойчиви нива.

Предполага се, че японският технологичен инвестиционен гигант SoftBank е мистериозният играч, който е купил опции за милиарди долари в големите технологични имена, включително Tesla, Amazon, Microsoft и Netflix, издърпвайки нагоре оценките им. SoftBank е отказала да коментира въпроса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:29 | 13.09.22 г.
fallback