IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

SK Group планира да намали въглеродните си емисии с 200 млн. тона

Компанията има дългосрочен план как да стане въглеродно неутрална

10:18 | 25.10.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Bloomberg L.P.</p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Южнокорейският конгломерат SK Group планира да намали с 200 млн. тона въглеродни емисии отпечатъка си през 2030 г., докато увеличава инвестициите си в зелени технологии, пише Bloomberg.

Около 50 млн. от съкращенията на въглеродни емисии през 2030 г. ще дойдат от повишаване на ефективността на процесите и закупуване на възобновяема енергия, обяви в неделя председателят на компанията Чей Тае-уон.

Освен това SK ще инвестира над 100 трлн. вона (около 85 млрд. долара) в добри към природата бизнеси, като електромобилите и водородната енергия, като същевременно ще управлява веригата на стойността си, за да намали останалите 150 млн. тона въглерод, гласи изявлението.

 Компанията се стреми да постигне нулев въглероден отпечатък до около 2035 г.

Нефтохимическият бизнес на SK е отговорен за общите емисии от 450 млн. тона въглерод, гласи изявлението.

Плановете на компанията съответстват на световните усилия за намаляване на емисиите парникови газове и нарастващата загриженост относно измененията на климата. В събота Saudi Aramco заяви, че ще се стреми да достигне нулеви нетни емисии от изцяло притежаваните от нея операции до 2050 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още