IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

London Stock Exchange Group придобива технологичния доставчик TORA

Сделката е на стойност 325 млн. долара

13:26 | 22.02.22 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Jason Alden/Bloomberg</em></p>

Снимка: Jason Alden/Bloomberg

London Stock Exchange Group (LSEG) ще придобие технологичния доставчик TORA в рамките на сделка за 325 млн. долара, чрез която ще добави дигитални активи към своите инструменти за търговия, предава Ройтерс.

Докато масовият интерес към криптовалутите нараства, LSEG посочва, че придобиването на TORA ще ѝ помогне да разшири търговския и банковия си бизнес по света.

Управляваната от главния изпълнителен директор Робърт Дайкс TORA предлага поддръжка на клиенти, които търгуват с различни класове активи, включително акции и дигитални активи на международните пазари.

Тя предлага на LSEG възможността да се конкурира по-добре в Азия и Северна Америка, където TORA има присъствие с офиси в Хонконг, Ню Йорк, Сингапур и Токио.

Ходът е поредният от развиващата се тенденция големи финансови институции да придобиват дигитални фирми с очакването, че това ще подобри процесите по търговия в сектора.

LSEG придоби дял в базираната в Лондон Nivaura през 2019 г., залагайки на една дигитална платформа, която стои зад първото в света автоматизирано емитиране на облигации, деноминирани в криптовалута.

През 2018 г. TORA си партнираше с инвестиционната фирма Kenetic по пускането на платформата за търговия с криптовалути Caspian, която предлага единен интерфейс на всички криптоборси.

Дайкс твърди, че сделката с LSEG ще предостави „мощен инструментариум“ на инвеститорите чрез комбинирането на решенията за търговия на TORA с продуктите за данни и анализ на LSEG. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още