IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Blue Origin отложи новия си космически полет с два месеца

Комикът Пийт Дейвидсън няма да може да се включи в пътуването

12:32 | 18.03.22 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Matthew Staver/Bloomberg</em></p>

Снимка: Matthew Staver/Bloomberg

Компанията за космически туризъм на Джеф Безос Blue Origin отложи за 29 май полет, който трябваше да бъде осъществен следващата седмица, а комикът от „Saturday Night Live” Пийт Дейвидсън няма да се включи в пътуването, обяви компанията, цитирана от Ройтерс.

В краткото известие, публикувано в Twitter, Blue Origin не дава обяснение защо Дейвидсън няма да участва в четвъртия търговски полет на компанията от миналото лято досега.

28-годишният Дейвидсън в понеделник беше официално обявен за „почетен гост“ на Blue Origin, който да се присъедини към петима плащащи си за услугата клиенти на полета, планиран за 23 март.

След като „Дейвидсън вече няма възможност да се включи“, Blue Origin заяви, че ще обяви шести член на екипажа „през следващите дни“.

Петимата, обявени по-рано, включват инвеститора Марти Алън, ветерана в недвижимите имоти Марк Хагъл и съпругата му Шарън Хагъл, професор Джим Китчън, както и основателя и президент на Commercial Space Technologies Джордж Нийлд.

Подобно на първите три групи космически туристи на Blue Origin, те ще летят на напълно автономно превозно средство, наречено New Shepard, което ще излети от площадката на Blue Origin близо до град Ван Хорн, Западен Тексас.

Полетът ще продължи около десет минути от излитането до кацането, като ще се издигне на 106 км от Земята, давайки на пътниците няколко минути в безтегловност, преди да се върне отново на Земята.

Безос, милиардер и основател на онлайн гиганта Amazon, участва в първия такъв полет на Blue Origin през миналия юли. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:36 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още