IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Atos избра Нурдин Бихмейн за изпълнителен директор на групата

Той поема управлението след оттеглянето на предшественика си през юни тази година

13:29 | 14.07.22 г.
<p>
	Снимка:&nbsp;Arnaud Fevrier/Bloomberg</p>

Снимка: Arnaud Fevrier/Bloomberg

Френската IT компания Atos заяви, че е обявила Нурдин Бихмейн за главен изпълнителен директор на групата, а решението влиза в сила веднага. Той има задачата да засили управлението след като Родолф Белмер се оттегли през юни, предава Ройтерс.

Бихмейн ще поеме и ролята на съизпълнителен директор, отговорен за технологичните основи на бизнеса, подобряването на оперативното представяне и в частност генерирането на средства.

Освен това Atos обяви, че Даян Галб ще бъде старши изпълнителен вицепрезидент на групата, натоварен със стратегическите проекти и цялостната подкрепа на задачите на групата.

Филипе Олива, съизпълнителен директор по дигиталните въпроси, масивите от данни, сигурността, ускоряването и плановете за иновации в тези области на растеж, ще запази позицията си като заместник-изпълнителен директор на групата.

Atos е смятана за стратегическа компания от френското правителство заради високотехнологичните си активи, като разработката на суперкомпютри и софтуер, използван от армията и финансовото министерство за управление насъбирането на данъци.

Бившият премиер Едуар Филип е част от борда на компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още