IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дубай иска да има 40 хил. виртуални работни места в метавселената до пет години

Властите залагат на нова стратегия, която обещава значителни приходи

11:45 | 19.07.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Дубай се опитва да се превърне в една от десетте топ икономики в метавселената и за целта залага на нова стратегия, която предвижда секторът да поддържа до 40 хил. допълнителни виртуални работни места и да добави 4 млрд. долара към брутния вътрешен продукт на града в рамките на пет години, пише Bloomberg.

Правителството има за цел да разработи световни стандарти в изграждането на сигурни платформи за потребителите и да създаде инфраструктура и регулации, за да ускори използването на тези технологии, обяви държавната информационна агенция WAM.

Планът, започнат от престолонаследника на Дубай Шейх Хамдан бин Мохамед, има задачата да подкрепи целта на правителството да увеличи броя на блокчейн компаниите пет пъти за пет години. Дубай вече има над 1000 компании в метавселената и блокчейн сектора, който носи 500 млн. долара на националната икономика, посочва Шейх Хамдан.

„Стратегията набляга на насърчаването на таланта и инвестирането в бъдещи възможности чрез предоставяне на необходимата подкрепа за образование, свързано с метавселената, за разработчици, създатели на съдържание и потребители на дигитални платформи“, посочва WAM.

Най-големите компании в града вече правят стъпки в метавселената. Emirates заяви, че ще разшири използването на технологията, а Damac Group планира да изгражда дигитални градове. Здравната фирма Thumbay ще изгради болница в метавселената с цел предоставянето на виртуални консултации. Това ще се случи в следващите няколко месеца, обяви Khaleej Times.

Междувременно Дубай вече се опитва да привлече компании за криптовалути от цял свят. Някои от най-големите крипто- и финтех компании, включително Binance и FTX получиха лицензи в града.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още